Eila Kautto: Victor, suomalainen muskettisoturi

25,00 sis alv 10%

Tapani Långenskiöld murhataan Pariisissa vuonna 1626. Rikos on jäämässä arvoitukseksi, kunnes sitä ryhtyy selvittämään Tapanin poika Victor. Hän on elänyt ja aikuistunut  Etelä-Ranskan Gascognessa. Koko nuoruutensa ajan Victoria on kasvatettu ja koulutettu muskettisoturiksi. Suositusten turvin Victor hyväksytään muskettisoturiksi, minkä jälkeen hän ryhtyy selvittämään isänsä murhan taustoja tavoitteenaan saada salamurhaaja vastuuseen teostaan. Vihjeitä on paljon, edesmenneen isän kesken jäänyt kirje, erään pariisilaisen kreivi de Vercelin vanha arvoituksellinen viesti Victorin juuri kuolleelle äidille, tallessa oleva murha-ase ja aina tarpeellinen suosituskirje muskettisotureille.

Alkaa hämäräperäinen synkeiden salajuonien, miekkailujen ja lemmentunteiden täyttämä seikkailu. Victor on usein lähellä arvoituksen ratkaisua, mutta vilkas suurkaupunki pitää salaisuutensa. Monien vaiheiden jälkeen arvoitus ratkeaa, mutta hyvin yllättävällä tavalla.

Nidottu, 180 sivua.

ISBN 978-952-7307-11-3

Osastot: ,
Product ID: 7508

Kuvaus

Pariisi 1600-luvun puolivälissä. Ranskassa on vallassa heikko kuningas Ludvig XIII ja vuodesta 1643 lapsikunigas Ludvig XIV. Kaduilla taistelevat kuninkaan muskettisoturit ja ensin kardinaali Armand de Richelieun ja vuodesta 1642 kardinaali Jules Mazarinin kaartilaiset. Hovissa juonitellaan, aateliset kiistelevät asemistaan ja kuninkaan tai oikeastaan kardinaalin suosiosta. Koska Ludvig XIV on kuninkaaksi noustessaan vasta viisivuotias, onnistuu  kardinaali Mazarin keskittämään vallan itselle kohoten valtakunnan tärkeimmäksi mieheksi. Muskettisotureiden ja kaartilaisten suhteet ovat koko ajan jännittyneet; tarvitaan vain yksi väärä sana, ja joku kokee kunniaansa loukatun. Miekat kilahtavat ja kaksintaistelut alkavat.

Tähän maailmaan saapuu suomalaistaustainen Tapani Långenskiöld yksiselitteisenä tavoitteenaan selvittää arvoitukseksi jäänyt isänsä murha. Tultuaan hyväksytyksi muskettisotureihin Tapani aloittaa etsintänsä. Jossakin Pariisin lukuisista palatseista asuu murhaaja. Hänet on löydettävä keinoilla millä tahansa.

Eila Kauton Pariisin sijouttuva seikkailuromaani on laadukasta viihdettä: jännittävä ja arvaamaton. Juoni on yllättävä ja ajankuvaus aitoa.