Etsivä- ja arvoitustoimisto Charles Cavalier: Kadonneiden koiranherkkujen tapaus

30,00 sis alv 10%

Kirjailija Jari Löf ja kuvataiteilija Cecilia Lassus ovat luoneet taianomaisen nuorille suunnatun kaksikielisen salapoliisi- ja arvoituskertomuksen, joka sijoittuu kuvitteelliseen kaupunkiin nimeltä Dog City. Kaupungin asukkaat ovat koiria, yhdellä kielellä haukkuvia ja kahdella kielellä haukkuja ymmärtäviä. Luonnollisesti. Etsivätoimiston neljästä koirasta kaksi, Frida ja Molly haukkuvat pelkästään suomeksi, ja Iris ja Klara puolestaan ruotsiksi. Kielimuuria ei kuitenkaan ole, sillä kaikki ymmärtävät toisiaan kiitos salaperäisen ominaisuuden, jonka myötä toisella kielellä haukuttu viesti muuttuu automaattisesti ymmärrettäväksi. Etsiväkoirilla on päissään ikään kuin automaattikääntäjä. Myös lukijalle molempien kielien ymmärtäminen on helppoa, sillä kirjassa on omat selkeät koodinsa, joten jokaisella on käytössään Cavalierin etsivien ominaisuudet ja taidot.

Etsivä- ja arvoitustoimisto Charles Cavalier saa tehtäväkseen selvittää Collien kaupunginosassa tapahtunut omituinen murto. Daami Bordercollien asuntoon on tunkeuduttu luvatta sisään, mutta mitään ei ole varastettu, ei edes arvokkaita timanttikaulapantoja. Kummallinen tapaus, ja rikospaikan vihjeet hämmentävät. Vaikuttaa siltä, että tästä rikoksesta eivät pääse edes Cavalierin etsivät hajulle. Sitten alkaa ilmetä arvoituksellisia asioita ja oikeita arvoituksiakin. Missä on syyllinen tai syylliset,  mikä on naapurikaupunki Cat Cityn rooli? Paljon avoimia kysymyksiä ja outoja arvoituksia. Mysteerin voi jokainen lukija ratkaista kahdeksan arvoituksen, vihjeiden ja johtolankojen avulla. Suomeksi tai ruotsiksi.

Nidottu 98 sivua, nelivärinen ja runsaasti kuvitettu.

Koko 210 x 280

ISBN 978-952-7307-10-6

Osastot: ,
Product ID: 7523

Kuvaus

Kirjailija Jari Löf on suomen kielen opettaja ruotsinkielisessä koulussa. Vaikka tämä arvoituksia täynnä oleva salapoliisitarina on puhdashenkinen varhaisnuorille suunnattu dekkari, voi sen avulla oppia vaivatta ruotsin kieltä. Oikeastaan tätä kirjaa lukiessa ja arvoituksia ratkoessa ei voi välttyä oppimasta ruotsin kieltä. Mikään pedagoginen pakkopulla kirja ei ole. Jännittävä ja miettimistä vaativa koiramainen salapoliisiromaani kyllä. Juonta ei ole syytä tarkemmin paljastaa, mutta se on varmaa, että tässä kirjassa haukutaan paljon mutta sivistyneestä, kahdella kielellä. Ja kenties joku myös naukaisee.

Kirjan voi ajatella oppikirjamaiseiksi teokseksi, mutta varsinainen ydin ovat etsiväkoirat ja heidän selvitettäväkseen tullut rötös. Mikäli samalla oppii sanan tai kaksi ruotsia, se ei ole kenellekään haitaksi.