HELI HELMINEN: Elämäni kesä 1971. Kesäduunia ja rakkautta Itämeren rannalla.

25,00 sis alv 10%

Talvella 1971 lukiolainen Heli oli kyllästynyt koulunkäyntiin. Sinänsä koulussa ei ollut mitään vikaa, mutta maailma kutsui. Joitakin ystäviä oli jo lähtenyt Saksaan, nimenomaan kesätöihin, ja heidän kokemuksensa olivat olleet hyviä. Keväällä 1971 löytyi yhtä uskalias matkakumppani, ja järjestelyt erilaista kesää varten alkoivat. Ihan vaivatonta se ei ollut, maailma oli kovin erilainen 1970-luvun alussa. Olivat valuutta-asiat, ja työlupien kanssa oli totinen työ.  Samalla piti ehtiä viettää vilkasta lukiolaisen elämääkin. Asioilla on tapana järjestyä, niin kävi nytkin. Kansipaikat kahden päivän merimatkalle olivat varatut 15.6.1971, seikkailu saattoi alkaa. Tai työmatkastahan tässä oli kyse.

Kuvaus työstä ja työkulttuurista Saksassa on tarkkaavaista, kokemusperäistä havainnointia. Joskus kaikki sujuu hyvin, silloin tällöin ei niinkään. Mutta yleiskuva on iloisen optimistinen, aivan kuten kirjoittajakin. Teksti on hellän ironista, nuoren ihmisen kokemusmaailmaa kuvaavaa. Ehkä muisto olisi jäänytkin tällaiseksi. Ehkä.

Eräänä päivänä kaikki muuttuu. Kesäiselle uimarannalle ilmestyy nuori, komea mies nimeltä Friedrich. Tuon tapaamisen jälkeen ei mikään ollut ennallaan.

Nidottu, runsaasti kuvitettu ja kaikissa väreissä. 154 sivua.

ISBN 978-952-7307-14-4.

Kl 99.1

Osastot: ,
Product ID: 7584

Kuvaus

Heli Helmisen omaelämänkerrallinen esikois- ja muisteluteos kertoo hänen ja ystävättärensä kesätyökokemuksista pienessä ja viehättävässä Pohjois-Saksan Dahmen merenrantakaupungissa kesällä 1971. Vaikka teos on rakkkaustarina, on se myös kertomus nuoren ja rohkean naisen kokemuksista Keski-Euroopassa, aivan toisenlaisessa maailmassa kuin suhteellisen suljettu Suomi oli. Omaelämänkerrallisuutta vahvistaa se, että varsinkin rakkaustarina, unohtumaton sellainen, perustuu lähes 50 vuotta vanhoihin päiväkirjamerkintöihin. Ken haluaa tehdä katkeransuloisen aikamatkan 1970-luvun Eurooppaan ja Suomeenkin, tämän kirjan lukemalla se onnistuu hyvin.