Korpisosiologi(aa)

30,00 sis alv 10%

Korpisosiologi(aa), toim. Ismo Björn, Pekka Jokinen, Juha Kotilainen, Nora Schuurman ja Maarit Sireni

Laajuus: 262 sivua

 

Osasto:
Product ID: 3734

Kuvaus

toim. Ismo Björn, Pekka Jokinen, Juha Kotilainen, Nora Schuurman ja Maarit Sireni

Korpisosiologi(aa)-kirjassa pohditaan kriittisesti maaseudun kohtaamaa muutosta. Kirjan keskiössä ovat syrjäisen maaseudun ihmiset ja yhteisöjen muutos. Siinä tarkastellaan maaseudun kehittämistarpeita ja toimintaa maaseudun kehittämiseksi erityisesti alueiden ja keskushallinnon suhteiden kautta. Teoksen keskeinen kysymys on, millaista on arki, oikeudenmukaisuus ja paikallisuuden merkitys Pohjois-Karjalan ja Helsingin, Joensuun ja Kiihtelysvaaran näkökulmasta.

Kirja osallistuu osaltaan ajankohtaiseen kuntaliitoskeskusteluun keskusteluun ja haastaa kuntauudistajat pohtimalla sekä kuntaliitoksien mielekkyyttä maaseudun näkökulmasta että maaseudulla liikkumiseen tasa-arvoa. Yksi viimeaikaisista maaseutua koskevan keskustelun juonteista on liittynyt ihmisten ja luonnonvaraisten eläinten rinnakkaiselon hankaluuksiin, mikä usein on vaikuttanut maaseudun ja kaupungin vastakkainasettelun uusiutumiselta. Kysymys on myös siitä, millaisella vahvuudella paikallinen väestö saa osallistua eläinkantojen suojelun ja rajoittamisen määrittelyyn. Kirjassa pohditaan muun muassa paikallisuudelle annettuja merkityksiä ja salametsästyksen motiiveja.

Korpisosiologi(aa) kertoo myös joensuulaisesta professorista, kiihtelysvaaralaisesta pientilallisesta Pertti Rannikosta, suomalaisesta maaseutukeskustelijasta ja yhteiskunnallisesta analyytikosta. Akateemisten tapojen mukaan kirjalla juhlistetaan Pertti Rannikon 60-vuotissyntymäpäivää. Se sisältää kirjoituksia Pertti Rannikon ystäviltä, kollegoilta ja tieteellisiltä sparraajilta. Tekstejä yhdistää Pertille ominainen sanomisen palo.

Laajuus: 262 sivua

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Korpisosiologi(aa)”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.