Musiikki ja humanismi. Suomen saloilta Pariisin salonkeihin. Esseitä vuosilta 2003-2013.

33,00 sis alv 10%

Musiikki ja humanismi. Suomen saloilta Pariisin salonkeihin. Esseitä vuosilta 2003-2013. Eero Tarasti

Nidottu, 386 sivua

Julkaisuvuosi: 2013

ISBN: 978-952-5934-12-0

ISSN Kieli: Suomi

 

Osasto:
Product ID: 3733

Kuvaus

Kirjan teemana on itse musiikki. Sitä lähestytään matkailijan tavoin eri maiden ja niiden historioiden mukaan. Kun ollaan Suomessa puhutaan tietenkin muun muassa Paciuksesta, Sibeliuksesta tai Saariahosta. Mutta vaelletaan myös Mozartin, Beethovenin, Wagnerin, Glinkan ja Chaussonin maisemissa.

Musiikin rinnalle kohoaa toinen teema: humanismi. Musiikkia tarvitsevat kaikki, mutta sivistynyt muusikko tai musiikin harrastaja tietää ja taitaa enemmän. Musiikki ilmaisee jotain: kulttuuria, maata, ideaa, muita taiteita, maailmankatsomuksia, kehoa. Lisää nimiä kohoaa esiin: Mannerheim, Juha Leiviskä, Marcel Proust, George Sand.

Kuitenkin – täytyykö musiikkia ymmärtää? Ei. Musiikin valtaan vain antaudutaan, sillä selvä.

Näitä kysymyksiä ja monia muita – käsityötaidoista, kasvatuksesta, Euroopan hyveistä, terapiasta, ajan ja paikan hengestä, minuudesta ja yhteisöstä – pohtii Eero Tarasti (s. 1948), musiikkitieteen professori ja semiootikko. Hänen taustanaan on laaja suomen- ja vieraskielinen tuotanto, sekä kokemus musiikkielämän kentillä monissa maanosissa. Hän on muun muassa kolminkertainen kunniatohtori.

Nidottu, 386 sivua