OPINTEILLÄ OPPINEITA. Suomalainen korkeakoulutus keskiajalta 2000-luvulle.

30,00 sis alv 10%

Yliopisto on yli 900 vuotta vanha eurooppalainen innovaatio, joka on yhä keskeinen yhteiskunnallinen instituutio. Miten tämä on tullut mahdolliseksi? Yliopistot ja korkeakoulut ovat vaikuttaneet maamme kehitykseen jo lähes 380 vuotta. Mitä ne ovat tehneet?
Kirjoittaja, professori Jussi Välimaa, vastaa näihin kysymyksiin.

Maineikas ja arvostettu professori edustaa hiljalleen katoavan sivistysyliopiston edustajien eliittiä, tutkijaa, jolla on sekä näkemystä että tietoa, sekä kyky esittää asiansa selkeästi. Teoksessa on 387 sivua, riittävästi kuvitusta ja aina tarpeelliset graafiset esitykset. Teos on vahva puheenvuoro yleissivistyksen ja yliopistojen merkityksen puolesta. Klassikko.

University Press of Eastern Finland on Kustannusosakeyhtiö Hain tieteellisten julkaisujen foorumi, tarjoamme asiakkaillemme vain parasta.

ISBN 978-952-5934-96-0 (nid.)

Osasto: Avainsana tuotteelle
Product ID: 4490

Kuvaus

Professori Jussi Välimaa, vastaa näihin kysymyksiin analysoimalla keitä ovat olleet opiskelijat, miten opetus ja tutkimus yliopistoissa on järjestetty, ja miten niiden suhteet yhteiskuntaan ovat rakentuneet vuosisatojen kuluessa.  Kehityskulut eivät ole soljuneet vailla ristiriitoja, sillä yliopistot ovat aina pyrkineet olemaan itsenäisiä organisaatioita, kun vallanpitäjiä on sitä vastoin aina kiusannut halu puuttua niiden toimintaan. Samalla yliopistot ovat omaksuneet uusia tehtäviä ilman, että vanhoista on välttämättä luovuttu. Yliopistoihin ja korkeakouluihin onkin kertynyt monia historiallisia kerrostumia niin opetuksessa, tutkimuksessa kuin hallinnossakin. Niiden pohtiminen auttaa ymmärtämään, miksi yliopistot ovat tavattoman monitasoisia ja kompleksisia organisaatioita. Vai ovatko ne edes organisaatioita?
Kirjan avaamat uudet näkökulmat auttavat käsittämään, millaisia oppilaitoksia ja tutkimusyhteisöjä yliopistot ja korkeakoulut oikein ovat. Samalla muodostuu käsitys yliopistojen sisäisestä elämästä ja niiden hämmästyttävästä kyvystä vastata kunkin aikakauden haasteisiin.