Pallo karkasi käsistä

25,00 sis alv 10%

Antti O. Arponen

PALLO KARKASI KÄSISTA

Urheilunovelleja

ISBN 978-952-5934-68-7

Nidottu, 223 sivua

Julkaisuvuosi 2014

Osasto:
Product ID: 3625

Kuvaus

Antti O. Arponen

PALLO KARKASI KÄSISTA

Urheilunovelleja

ISBN 978-952-5934-68-7

Nidottu, 223 sivua

Julkaisuvuosi 2014

Urheiluaiheiset novellit ovat suomalaisessa kirjallisuudessa harvinaisia. Urheiluun liittyvien kertomusten kokoelmaa täydentää nyt Kustannusosakeyhtiö Hain julkaisema teos Pallo karkasi käsistä.

Kirjassa esiintyvät lähes kaksimetrinen pohjalainen hiihtäjä, jyväskyläläinen mäkimies, monen kultamitalin kestävyysjuoksija, keihäänheiton olympiavoittaja ja kaljupäinen presidentti. Välillä taistellaan olympiamitaleista tai pohditaan kisajoukkueiden valintojen vaikeutta, välillä pelataan juniorien salibandyä tai alasarjojen jalkapallo-ottelua. Tarinat ovat fiktiivisiä, eikä niillä välttämättä ole yhteyttä todellisuuteen, vaikka tekstissä vilahtelee tuttuja nimiä ja paikkoja.

Kun kysymys on urheilukirjasta, ovat esillä tietysti myös doping ja sopupelit. Hyvä tarina on aina parempi kuin tylsä totuus. Lukija voi itse arvailla missä kulkee fiktion ja mahdollisen faktan raja.

Kirjailija Antti O. Arponen tunnetaan urheilutoimittajana ja tietokirjailijana. Hän on seurannut suomalaista urheilua läheltä 1960-luvulta lähtien. Tietokirjoillaan hän on saanut Vuoden urheilukirjan valinnassa kaksi kertaa ykköspalkinnon ja kolme kertaa kunniamaininnan.

Teoksessa Pallo karkasi käsistä seikkaillaan olympiakisoissa, mutta myös muun muassa Helsingissä, Kuopiossa, Porissa, Tampereella, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Kotkassa, Kouvolassa, Anjalassa ja Sotkamossa. Arponen sivuaa parissa tarinassa myös urheilutoimittajan työtä, josta on aika vähän kirjoitettu ainakaan kertomakirjallista tekstiä.