Olli T. Hakkarainen Pyhän Veden Veljeskunta

22,00 sis alv 10%

Kuopion tähtipoliiseilla, komisario Tauno Tossavaisella ja ylikonstaapeli Seppo Raskilla on uusi ja perin kummallinen rikosvyyhti selvitettävään. Kallaveden kevätjäistä löytyy tuntematon vainaja, Männistön kaupunginosasta itsensä surmannut opiskelijatyttö, ja taustalla vaikuttaa tavalla tai toisella epämääräisessä maineessa oleva Peter Perkjärvi kummallisine vesibisneksineen. Joku on tunteeton murhaaja, toinen kylmä huijari, ja viisain kerää rahat.

Kaikki asiat liittyvät toisiinsa, mutta tutkimukset eivät tahdo edetä. Tutkimusten jatkuessa ja vihjeiden kertyessä alkaa selvitä, että kyseessä on todella suuren luokan rikos, josta löytyy linkkejä myös Tossavaisen ja Raskin aikaisempiin tutkimuksiin.

Olli T. Hakkaraisen poliisromaanien Kuopio-trilogian viimeinen osa nivoo yhteen aiemmat Muotimurhan ja Puupalttoon, mutta teos on juonellisesti täysin itsenäinen kirja.

Osasto:
Product ID: 4594

Kuvaus

Helsingissä tehdään suuren luokan huijausta, Peter Perkjärvellä on loistava idea: Suomi voisi myydä maailmalle pullotettua puhdasta vettä. Perkjärven, kuopiolaistaustaisen miehen toiminta on joko lupaavaa tai silkkaa huijausta.

Kallaveden rantaan ajautuu kevätjäiden mukana ruumis, tuntematon pukumies, jonka henkilöllisyyden selviämisen jälkeen löytyy kummallinen linkki Perjärven Pyhän Veden Veljeskuntaan ja erikoiseen Holy Water Societyyn.

Entistä oudommaksi tilanne muuttuu, kun Männistöstä löytyy itsemurhan tehnyt nuori ja hyvämainen opiskelijatyttö.

Sekalaisista pirstaleista alkaa muodostua hiljalleen yhtenäinen kuvio, jossa on mukana myös rantasalmelainen vedenpullotustehdas, muutama erikoinen konsulttiyhtiö ja vanhoja tuttuja Puupalttoo-kirjan tapahtumista.

Kaikki kulmioituu eräälle huvilalle Vehmersalmella, poliiseille kokemus on kipeä mutta tuloksekas. Rikollisille kohtalokas.

Olli T. Hakkaraisen poliisiromaani on realistinen ja rouhea kuvaus poliiseista ihmisinä ja rikollisista laittomuuden valinneina. Rahanahneus ja ihmisen moraalin löyhyys ovat koko trilogian kantavia teemoja.