Radio Tuupovaara

15,00 sis alv 10%

Teppo Kulmala

RADIO TUUPOVAARA

ISBN 978-952-5934-24-3

Nidottu, 208 sivua

Osasto:
Product ID: 3620

Kuvaus

Teppo Kulmala

RADIO TUUPOVAARA

ISBN 978-952-5934-24-3

Nidottu, 208 sivua

Pimeä yö, satavuotias rakennus, pohjoiskarjalainen vaaraympäristö, talvensydän ja yksinäinen kirjoittaja käyvät keskenään vuoropuhelua. Kirjailija laatii residenssielämäänsä tarkkailevia yökirjeitä, kuvauksia ja selostuksia. Puheeseen osallistuvat hänen monet persoonallisuutensa, tunteensa, ajassa liikkuvat ajatukset ja vanhassa talossa ajatta viipyilevät henget.

Kirjeet muuttuvat yöradio-ohjelmiksi, joiden ”kuuntelemisesta” palautteineen vastaavat kollegat – viisi kirjailijaa eri puolilta Suomea. Aiheissa liikutaan kirjailijantyöstä moniin muihin yksityisiin ja yleisiin ilmiöihin, pienen kylän hiljaisesta elämästä esimerkiksi kuntoiluun ja kyläilyyn sekä erilaisiin mielikuvitusmaailman vilkkaisiin kohtaamisiin, kuten taiteisiin, uskontoon ja uniin.

Radio Tuupovaara -teoksessa Teppo Kulmala osoittaa olevansa yllätyksellinen kirjoittaja. Teoksessa yhdistyvät värikkäine sävyineen Kulmalalle toimittajana, esseistinä ja prosaistina ominaiset tyylit ja sisällöt. Hän yhdistää esseen, pakinan, kirjeen ja päiväkirjan tyylejä dokumentiksi, romaaniksi, yöradio-ohjelmaksi, jota hän lähetti tammi- ja helmikuussa 2012 tuolloisen kirjoittamisajankohdan asemapaikastaan Tuupovaaran Taidetalosta Pohjois-Karjalasta.

FT Teppo Kulmala on julkaissut kymmenen kirjaa ja tehnyt myös muun muassa näytelmiä ja suomennoksia sekä osallistunut lukuisiin tieteellisiin ja kaunokirjallisiin antologioihin. Ennen vapaaksi kirjoittajaksi ryhtymistään (2006) hän toimi noin kolme vuosikymmentä toimittajana ja kriitikkona. Näitä tehtäviä hän tekee freelancerina yhä. Pitkäaikaisin vakituinen toimipaikka hänellä oli sanomalehti Keskisuomalaisen kulttuuritoimituksessa – lähes neljännesvuosisadan mitta. Nykyään hän asuu synnyin- ja lapsuuskaupungissaan Iisalmessa. – Teppo Kulmala oli Tuupovaaran Taidetalon ensimmäinen kirjailija-asukas.