REIJO VUORINEN: Jeesus laskeutuu Huittisiin

25,00 sis alv 10%

Maahanmuuttovirastossa on meneillään kummallinen puhuttelu. Tiina Matikan kuultavana on mies, joka kertoo olevansa Jeesus Nasaretilainen. Taivaalta laskuvarjolla tullut ja siis laittomasti maahan saapunut henkilö ilmoittaa olevansa suurella asialla, mutta myös hyvin kiinnostunut oppimaan suomen kielen, maan perustuslain ja jalkapallojoukkue Liinaharja United kiinnostaa. Jeesus haluaa integroitua, mutta todellinen tehtävä on paljon suurempi.  Ihmiskunnan on opittava pelastamaan itse itsensä. Jeesuksen suunnitelmissa on välittää Sanoma, joka opettaa ihmisille kauneutta, rakkautta, viisautta, ymmärrystämystä ja onnea. Noin tiivistäen siis. Ei mikään vähäpätöinen tehtävä, vaikka miehellä onkin vahvat näytöt.

Jeesuksen puheet eivät vakuuta. Veden päällä kävely ei riitä todisteeksi hänen kaukaisesta, konkreettisesta alkuperästään. Ilmeitä tekevät kaikenlaiset taikurit. Omaan syntymäpäiväänsä Jeesus suhtautuu hämmentyneesti, samoin kirjoituksiin elämästään. Itse hän ei ollut niitä nähnyt eikä koskaan kirkossa käynyt.

Hiljalleen julkinen sana kiinnostuu erikoisesta tulijasta, miehestä, joka kertoo olevansa itse Jeesus. Miehen kertomukset ja mielipiteet mietityttävät.

Kulttuurit – tavallaan – kohtaavat. Jeesus yrittää ymmärtää maapallon ihmisesten ajattelua ja arkielämää.  Harmistukseksi 2000 vuoden takaiset ilmiöt alkavat toistua.

Reijo Vuorisen teos on taitavasti kirjoitettu ja monitasoinen romaani arjen ja uskon ristiriidoista. Kohtaaminen länsimäisen yhteiskunnan kanssa aiheuttaa melkoisen erikoisia tilanteita. Vielä kummallisemmaksi asetelma muuttuu, kun CIA tutkii Jeesuksen laskuvarjon ja Torinon kääriliinan DNA:t.

Kuinka ihmiskunta, uskontokunnat ja Jeesus selvittävät välinsä sekä erikoislaatuisen tilanteen? Sen saa selville lukemalla tämän kirjan. Mutta tosikko ei kannata olla, kriittinen ja pohtiva asenne toki auttavat. Ja kenties selviää, kuka tämä aikansa desantti eli laskuvarjomies todellisuudessa oli…

Nidottu, 222 sivua.

ISBN 978-952-7307-19-9

kl 84.2

Osastot: ,
Product ID: 7667

Kuvaus

Satakunnan Huittisiin ilmestyy täysin yllättäen erikoinen mies. Hän kertoo nimekseen Jeesus. Paikalliset  poliisit ja  maahanmuuttoviranomaiset epäilevät vahvasti miehen selityksiä taustoistaan varsinkin, kun miehellä ei  ole mitään asiakirjoja, joilla todistaa henkilöllisyytensä.

Alkaa kehkeytyä erikoinen tapahtumasarja. Jeesus ystävystyy Porin SPR:n Liinaharjan vastaanottokeskuksessa syyrialaisen Musa Husseinin, pakolainen hänkin ja kristinuskoon kääntynyt. Musasta tulee Jeesukselle eräänlainen opas modernissa maanpäällisessä elämässä sopeutumisessa. Tosin median mahti on niin vahva, että kumpikaan ei pysty hallitsemaan kummallista julkisuuden ja uskomisen kierrettä. Lopulta Jeesus joutuu tekemään omat johtopäätöksensä.

Reijo Vuorisen uusin ei kyseenalaista sen enempää uskontoa kuin Jeesustakaan. Kirja on varsin lempeä, joskin paikoin pisteliäskin satiiri, joka kohdistuu uskomiseen sinänsä. Ja satiiri on huumorin lajeista se vaikein, mutta Vuorinen tämän taitaa. Humaani kirja kaikille ihmisille, se on lukijan aiheen pitää mielessä.