Suomen rakastetuin vihollinen – Kenraali Kulnev Yury Shikalov

25,00 sis alv 10%

Suomen rakastetuin vihollinen – Kenraali Kulnev

Yury Shikalov

Nidottu, 200 sivua, A5-koko

ISBN 978-952-5934-44-1

Julkaisuvuosi: 2013

Osasto:
Product ID: 3739

Kuvaus

Yury Shikalov

”Sota, jopa hyvinkin onnistunut, ei sinänsä ole mitään muuta kuin ihmisrodun tuhoamista ja siviilien ryöstöä, jota ei voi katsoa järkyttämättä”.

Nämä Venäjän keisarillisen armeijan kenraalin Jakov Kulnevin kirjoittamat sanat kuvaavat erinomaisesti sen, minkä monet sotahistorioitsijat yleensä unohtavat. Sotahistorian kirjat ovat täynnä lukuja ja numeroita, taistelujen kuvauksia ja karttoja. Mutta niistä harvoin tulevat esiin yksityiset ihmiset, jotka kärsivät nälkää ja kylmää, haistelivat ruudin ja veren hajua, huusivat kivuista ja kaatuivat.

Tämä kirja pyrkii esittämään suomalaiselle lukijalle, kuinka venäläinen upseeri koki lukuisia sotataisteluja ja onnistui säilyttämään inhimillisyyttä.

Teos kertoo Suomen sodan kuuluisimmasta sankarista, venäläisestä husaariupseerista Jakov Kulnevista. Jokaiselle suomalaiselle tämä nimi on ainakin ennen tullut tutuksi jo koulussa, kun oppilaille kerrottiin Runebergin ”Vänrikki Stoolin tarinoista”. Kirja vastaa osaltaan kysymykseen kuinka vihollisarmeijan upseeri, Suomen ”miehittäjä” onnistui voittamaan myös monien suomalaisten sydämiä puolelleen Suomen sodan aikana.

* * * * *

Kirjan tekijä Yury Shikalov on entinen neuvostoliittolainen luonnontutkija, joka kouluttautui omin varoin 2000-luvulla suomalaiseksi historiantutkijaksi ja filosofian tohtoriksi. Neuvostoliitossa hän tutki hydrologin koulutuksen saaneena Kaukoidän jokia ja vuoria. Suomessa ja nykyisin myös Suomen kansalaisena hän tutkii Venäjän Karjalan historiaa sekä Suomen luovutettujen alueiden kohtaloita sotien jälkeen. Hänen yhtenä kiinnostuksen aiheenaan on myös vanhan Venäjän armeijan historia, josta hän on julkaisut useita artikkeleita suomalaisissa kokoomateoksissa. Kulnev-elämäkerta on hänen ensimmäinen monografiansa tästä teemasta.

Nidottu, 200 sivua, A5-koko, ISBN 978-952-5934-44-1

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Suomen rakastetuin vihollinen – Kenraali Kulnev Yury Shikalov”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *