Wesa Koistinen ja Mikko Pitkänen: Jalkapallon MM-kisat, 333 kysymystä ja pysyvästi oikeat vastaukset.

15,00 sis alv 10%

333 kysymystä (suunnilleen) on suunnattu jokaiselle urheilusta edes välillisesti kiinnostuneelle. Joitakin rajauksia on tehty. Kysymysten laatimisen perusta oli alusta saakka, että vastaukset eivät voi muuttua. Eniten MM-kisoissa maaleja tehnyttä pelaajaa ei kysytä, koska se tieto voi muuttua. Myöskään Andrea Pirlon kampaajan nimeä tässä kirjassa ei udella. Parivaljakko Koistinen & Pitkänen päättivät talviöiden pitkinä tunteina kysymyksiä pohtiessaan pitäytyä nimenomaan jalkapallon MM-kisoissa. Jokunen harha-askel tiukasti rajatusta teemasta on tehty, mutta niiden arvoa voi jokainen tuumia kirjaa tutkiessaan. Teoksen ydin on kuitenkin nimensä mukaisesti MM-kisat, ennen ja nyt.

Kirja on kunnianosoitus tälle hienolle lajille ja sen tärkeimmälle kisatapahtumalle. Ja mikä tärkeintä, kysymällä oppii. Näin kirja on myös kätevä kulttuurihistoriallinen opas jalkapallomaailman monipuoliseen ja jopa kummalliseen menneisyyteen.

Nobelisti Albert Camus kiteytti asian: “Kaikki, minkä olen oppinut filosofiasta ja moraalista, olen oppinut sen jalkapallokentältä.”

ISBN 978-952-5934-99-1

Kierresidottu, runsas nelivärinen kuvitus, vahvat kannet ja taskuun kuin taskuun sopiva kera pyöristetyin kansin. 70 sivua.

Kirja on saatavissa 24.5.2018 alkaen.

Osastot: , Avainsana tuotteelle
Product ID: 4541

Kuvaus

Tähtiluokan toimittaja Wesa Koistinen ja tarkkasilmäinen Mikko Pitkänen ovat luoneet pitkän talven aikana henkisiä ja fyysisiä voimiaan uhmanneen kysymysten muotoon laaditun tietoteoksen. Kysymyksiä on 333 ja vastauksia sama määrä. Tarkkasilmäinen ja kärsivällinen lukija saattaa löytää kirjasta erityisen yllätyksen. Jalkapallon MM-kisat ovat tapahtumana niin suuret ja useimmiten myös kansakuntia yhdistävä kilpailutilanne, että se on massiivisuudessaan osa kansallista ja kansainvälistä kulttuuriperintöämme. Mutta tiedämmekö me todellisuudessa kisojen taustoista, historiasta tai yksittäisistä tapahtumista? Kenties, mutta moni kiintoisa seikka on saattanut jäädä historian armollisten verhojen taakse. Kirja on laadittu siten, että siitä löytyy sopivia kysymyksiä kaikille. Todellisille asiantuntijoille tai sellaisille itsensä luulleille mukana on muutamia erittäin vaikeita kysymyksiä, mutta todelliset tietäjät selvittävät nämäkin ainakin pienen tuuminnan jälkeen. Arvattavasti superraskaan sarjan muistihirmuja löytyy tästä maasta muutama.